ZA NJIH SE BORI SVAKA MUŠTERIJA Rade 24 sata i nema slobodnog termina! Plate i do 120.000, a neki opet pre biraju da rade za sebe

Uglavnom razmišljamo o tome šta da radimo ako nas „izdaju“ bojler, veš mašina ili neki drugi krupniji uređaj, odnosno ako dođe do većih kvarova u stanu, ali retko o tome šta ako nam zatreba – bravar.

Usluge majstora su posebno sada veoma cenjene, jer stručnjaka manjka, a za većinu stvari prosečni građanin se oslanja na profesionalce. Ipak, ne samo što zanatlije mogu dobro da naplate svoj rad – već ih je i teže naći.

– Zvala sam tzv. „dežurnog bravara“ preko oglasa na internetu, to je služba koja radi 24/7, ali su mi rekli da nema šanse da mi bilo koga pošalju taj dan, te da je čak i za sutradan upitno. Poslala sam im fotografije preko Vibera, kako bi videli o čemu je reč, i kazali su da će se javiti sutradan oko podneva da mi kažu mogu li da dođu. Niko od tada više nije zvao – priča M.K. iz Beograda za Telegraf Biznis i dodaje:

„Očigledno su prebukirani i više ne moraju da se bore za mušterije, već se mušterije bore za njih“.

Primećuje i da su neki bravari, barem sudeći po telefonskom razgovoru, prilično nezainteresovani za prihvatanje posla. Usluga popravke dve brave bi je, kaže, koštala skoro 5.000 dinara.

Iako na internetu postoji pregršt tekstova i video snimaka o tome kako sami da zamenite bravu, mnogi se, ipak, ne usuđuju to da rade, već zovu majstore. S druge strane, treba odabrati odgovarajući tip, dimenzije.

Brava, Kvaka, Vrata
foto: Shutterstock

I u Beogradu je sada sve više majstora, uključujući bravare, koji oglašavaju da rade non-stop. Za poziciju „bravar varilac“ u jednoj firmi nude platu od 70.000 do čak 120.000 dinara, a mnogim majstorima se isplati da „rade za sebe“.

Štaviše, u poslednje vreme se naglašeno cene sve vrste zanata, te se mimo majstora traže kuvari, a nedavno smo pisali i o nekim čistačicama koje su u poziciji da sat vremena rada naplate čak 600 dinara – i prebukirane su, pritom.

Izvor: Kurir.rs/Telegraf Biznis

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button