Subvencije države i za individualna ložišta

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će država kroz novu Upravu za eneregetsku efikasnost, koja će biti formirana u junu, pomoći i građanima koji koriste individualna ložišta da pređu na energente koji ne narušavaju zdravlje i životnu sredinu.

Foto Tanjug / Z.Žestić

„Posle saobraćaja i velikih energetskih postrojenja kao što su termoelektrane, treći najveći zagađivač su individualna ložišta, kojih u Srbiji ima oko 1,2 miliona, a u kojima se za sagorevanje koriste ugalj i mazut, a neretko i guma i plastika“, rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlović: Zaštita životne sredine je iznad politike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da je zaštita životne sredine nadpolitičko pitanje i da je država otvorena za sve predloge bez obzira od koga dolaze.

“Životna sredina je javno dobro i važna je za sve, bez obzira da li je neko u Vladi, u civilnom društvu, da li ne podržava Vladu u svemu. U tome smo zajedno i svaki predlog koji može da unapredi životnu sredinu je dobro došao. Međutim, kao i kad je u pitanju borba protiv nasilja nad ženama i devojčicama, koje ne sme da se zloupotrebljava u političke svrhe, to je isto slučaj i sa zaštitom životne sredine, koje takođe ne bi smelo da se politizuje”, rekla je Mihajlovićeva.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button