Penzionerima danas po 5000 dinara

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je da je počela isporuka jednokratne pomoći svim penzionerima. Jednokratnu pomoć kako kažu niški penzioneri potrošiće za kupovinu poklona za novogodišnje praznike i svakodnevne namirnice.

Za oko 1,7 miliona penzionera u Srbiji jednokratna pomoć od po 5.000 dinara počela da se isplaćuje danas, potvrdili su u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Kako se navodi na sajtu PIO fonda, na osnovu zaključka vlade Srbije, fond će isplatiti novčanu pomoć svim penzionerima, korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti i invalidnoj deci. Pravo na ovu pomoć imaju i korisnici privremene naknade kod Fonda PIO, a koji su pravo ostvarili zaključno sa 9. decembrom 2020. godine.

Niški penzioneri jednokratnu pomoć kažu iskoristiće za kupovinu poklona za novogodišnje praznike i svakodnevne potrebe. Dodaju da se svaka pomoć dobrodošla u ovom periodu i raduje ih povećanje penzija od januara. Ipak, postoje i dalje oni čija primanja nisu dovoljna ni za osnovne životne potrebe.

,,Znači mi pomoć,naravno. Iskoristiće se za unučiće, za poklone. Penzija je oko 30 000 dinara, od Nove godine biće za oko 2 000 dinara više, nije mnogo, ali je dobro”, kaže penzioner iz Niša.

,,Ja još nisam podigao novac, ne treba mi. Iskoristiću za svakodnevne potrebe. Moja penzija je 60 000 dinara, dovoljno je. Radio sam i zaradio”, dodaje niški penzioner. ,,Imam 15 000 dinara penziju, nije dovoljno, ali šta je tu je. Svaka pomoć mi je dobrodošla. Ovu ću iskoristit za lekove”, ističe niška penzionerka.

Pored ove jednokratne pomoći, kako kaže ministar finansija Siniša Mali, penzionerima će od 1. januara penzije biti uvećane za 5,9 odsto, u skladu sa švajcarskom formulom za usklađivanje penzija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button