Organizatori proslava mogu da se nadaju državnoj pomoći

Vlada Srbije će razmotriti moguće modele pomoći predstavnicima takozvane ivent industrije, odnosno organizatorima venčanja i drugih sličnih proslava koji već devet meseci ne rade, izjavio je danas za Tanjug predsednik Udruženja „Ivent industrija“ Srbije Boško Bubanja.

„Ministar Mali imao je dosta tvrd stav da svi moramo da podnesemo teret krize i da je država već dala pomoć privrednicima, ali je premijerka pokazala razumevanje za naše probleme, jer mi jedini nismo uopšte radili već mesecima“, rekao je Bubanja.

Organizatori proslava mogu da se nadaju državnoj pomoći

BEOGRAD – Vlada Srbije će razmotriti moguće modele pomoći predstavnicima takozvane ivent industrije, odnosno organizatorima venčanja i drugih sličnih proslava koji već devet meseci ne rade, izjavio je za Tanjug predsednik Udruženja Ivent industrija Srbije Boško Bubanja posle današnjeg sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i ministarkom trgovine turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić.

Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

„Premijerka je bila raspoložena za razgovor i dosta pozitivna, ali je ministar Mali bio dosta tvrd oko svega, i pitanje je šta će od svega toga biti. Imali smo razumevanje od premijerke jer uopšte ne radimo, ona je dala zadatak da ministarstva trgovine i finansija formiraju radnu grupu da bi se našao model pomoći ivent industriji“, rekao je Bubanja.

Izvor: Tanjug

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button