Objavljen poziv za podršku hotelijerima, po krevetu 350 evra

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom virusa korona. Dodeljuje se 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici, a rok za podnošenje zahteva je 12. mart 2021. godine.

mondo.rs

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju privredni subjekti u privatnom sektoru koji su nosioci rešenja o kategorizaciji, podnosilac zahteva za obnovu rešenja o kategorizaciji zaključno sa danom objavljivanja javnog poziva ili podnosilac zahteva za kategorizaciju ugostiteljskog objekta koji se prvi put kategorisao zaključno sa 10.02.2021. godine, za hotel koji se nalazi na području jedinica lokalne samouprave sa spiska koji je sastavni deo Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih koronom.

Zatim privredni subjekti nad kojima nije pokrenut stečajni postupak,privredni subjek nad kojim se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije , i nad kojim se ne sprovodi finansijsko restrukturiranje ili postupak likvidacije.

Odobrena sredstva subvencija uplaćivaće se korisnicima na posebne namenske dinarske račune otvorene kod Uprave za trezor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button