Nova akcija Privredne Komore Srbije „budite odvažni“: Cilj je da se ohrabre mladi preduzetnici

Sekcija za mlade preduzetnike Privredne komore Srbije (PKS) pokrenula je akciju „Budite odvažni“ čiji je cilj da ohrabri mlade preduzetnike i predstavnike startapa da unaprede svoje poslovanje, kao i da motiviše sve one koje imaju biznis ideju da je realizuju i pretoče u dobar posao.

Inicijativa podrazumeva da mladi do 35 godina starosti predstave svoj biznis plan uz obrazlaženje šta ih je pokrenulo da počnu sopstveni posao, kakvi su im ciljevi, budući planovi i strategije. Svi zainteresovani svoje ideje mogu poslati do 30. novembra na adresu buditeodvazni@gmail.com.

Početkom decembra biće izabrani najbolji – jedan preduzetnik koji tek pokreće posao i jedan startap koji posluje manje od dve godine. Oni će dobiti mentorsku i savetodavnu podršku, besplatan onlajn prodajni prostor i banere na portalu Jolly Woman koji ima 100 000 poseta mesečno, kao podršku za izradu sajta.

PKS
foto: Privredna Komora Srbije

– Za svega nekoliko meseci od osnivanja Sekcije za mlade preduzetnike PKS pridružio nam se veliki broj članova, i svaki dan ih je sve više. Fokusirani smo na podršku i podsticaje mladima da nakon završetka formalnog obrazovanja započinju sopstveni posao. Na ovaj način otvaraju se nova radna mesta, mladi ostaju u svojoj zemlji, što je zajednički cilj svih nas – istakla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS. Pozvala je mlade da se priključe inicijativi „Budite odvažni“ i predstave svoje ideje i planove.

Ovo je prva u nizu inicijativa Sekcije za mlade preduzetnike PKS, u narednom periodu planiramo da organizujemo Samit mladih Srbije, kao i veliki broj drugih aktivnosti koje će podržati mlade ljude u nameri da se bave preduzetništvom, dodala je Simanić.

Poziv kolegama da se priključe akciji „Budite odvažni“ stiže i od preduzetnica Jovane Šipčić i Nastasije Živanović, predsednice i potpredsednice Sekcije za omladinsko preduzetništvo PKS.

– Podrška mladima je izuzetno značajna, u to sam sigurna jer sam i sama od svoje 19. godine, skoro deceniju, preduzetnik. Zadovoljstvo mi je što ćemo zajedno imati priliku da radimo na ekonomskom osnaživanju mladih, edukaciji, umrežavanju preduzetnika u Srbiji i regionu, kao i da ih podstičemo da razvijaju svoje biznise – poručila je Šipčić, predsednica Sekcije, koja je i vlasnica brenda Jolly Woman.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button