Mihajlović započela radnu posetu Bugarskoj

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof.dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas prilikom radne posete Republici Bugarskoj sa premijerom Bojkom Borisovim o saradnji dve države u oblasti energetike i izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska.

Mihajlovićeva je prenela pozdrave predsednika Vučića i premijerke Brnabić i zahvalila na današnjem gostoprimstvu i prilici da obiđe i radove na izgradnji prve deonice auto-puta od granice ka Dragomanu, jer to mnogo znači i srpskom i bugarskom narodu.

“Za nas je diverzifikacija puteva od ogromnog značaja, i sve čestitke za Balkanski tok i za brzinu kojom je sve to urađeno i izgrađeno. Nastavićemo da radimo zajedno i na novoj gasnoj interkonekciji između Niša i Dimitrovgrada.

To za nas znači diverzifikaciju snabdevača i mnogo novih mogućnosti, naravno, pored bolje cene i boljeg povezivanja celog regiona. Naše dve države su tranzitne države i samim tim mogu mnogo da učine i da iskoriste svoj tranzitni položaj”, rekla je Mihajlovićeva.

Premijer Bojko Borisov je poželeo dobrodošlicu Mihajlovićevoj i izrazio još jednom poštovanje predsedniku Aleksandru Vučiću i srpskoj vladi. On je ukazao na to da Srbija i Bugarska mnogo toga grade zajedno i da nikada nisu imale tako bliske odnose, te da će nastaviti da čuvaju prijateljstvo i da i dalje rade zajedno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button