Mali: Novom podrškom privredi i građanima do još većeg rasta naše ekonomije

On je istakao da će penzioneri dobiti više novca, jer su i najugroženiji zbog pandemije virusa korona

SKUPSTINA DOKTORAT MALI

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali poručio je da je novi paket mera podrške srpskoj privredi i građanima vredan 2,5 milijardi evra. Napomenuo je da će svim punoletnim građanima Srbije, koji se u aprilu budu prijavili, država uplatiti 60, a penzionerima ukupno 110 evra.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali poručio je da je novi paket mera podrške srpskoj privredi i građanima vredan 2,5 milijardi evra i napomenuo da su osim podrške privatnom sektoru, predviđena značajna izdvajanja za sektorsku podršku, kao i za podršku građanima, radi sprečavanja većih posledica pandemije virusa korona.

Naveo je da da je cilj nove podrške privredi i građanima, rast naše ekonomije.

Napomenuo je da će svim punoletnim građanima Srbije, koji se u aprilu budu prijavili, država uplatiti 60, a penzionerima ukupno 110 evra.„Prvih 30 evra sledi u maju, a drugih 30 u novembru ove godine. Reč je o velikoj pomoći svim građanima Srbije, koja će biti organizovana na isti način kao i prošle godine. Svi punoletni građani Srbije koji žele pomoć, dobiće je“, objasnio je Mali i dodao da će se građani samo jednom prijavljivati za tu vrstu podrške.

On je istakao da će penzioneri dobiti više novca, jer su i najugroženiji zbog pandemije virusa korona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button