Iz Ministarstva dobre vesti za vlasnike turističkih agencija i hotela

Dobre vesti stižu za privrednike iz turističkog sektora.Naime, od ove godine za bespovratna sredstva iz programa Ministarstva privrede namenjenom početnicima u poslovanju mogu da konkurišu i oni privredni subjekti koji se bave turizmom.

Foto: Depositphotos, GeorgeRudy

Kako navode iz Ministarstva, pravo da se prijave imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva, a po prvi put to će moći da urade vlasnici turističkih agencija i smeštajnih kapaciteta – motela, apartmana, hotela… Za bespovratna sredstva i povoljne kredite Fonda za razvoj mogu se javiti kako oni koji se bave proizvodnim, tako i oni koji se bave uslužnim delatnostima.

Delatnosti koje ne mogu biti podržane programom su primarna poljoprivredna proizvodnja, trgovina, transport putnika i robe, proizvodnja duvana, građevinska delatnost, konsultantske usluge.

Za sprovođenje ovog programa Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će se preostali iznos investicionog ulaganja finansirati iz povoljnog kredita Fonda.

„Preporuka je i da se osnivači privrednih subjekata, koji konkurišu za sredstva po Programu, obrate akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama kako bi prošli besplatnu obuku za započinjanje poslovanja i kako bi im se pružila savetodavna i tehnička pomoć“, dodaju u Ministarstvu.

Javni poziv za sprovođenje Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju raspisan je 8. februara i njime je obuhvaćen veliki broj delatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button