Danas stižu prve uvećane penzije i to za 5,9 odsto

U februaru će stići prvi čekovi sa uvećanim penzijama za oko 1,7 miliona penzionera

U februaru će stići prvi čekovi sa uvećanim penzijama za oko 1,7 miliona penzionera a od početka godine povećani su i minimalna cena rada i plate u javnom sektoru, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali, ocenivši da građani Srbije imaju puno razloga za optimizam.

Ističući koliko su sve to dobre vesti za Republiku Srbiju i njene građane, Mali je, kako je saopšteno iz Ministarstva za finansije, naglasio da će penzioneri iz kategorije samostalnih delatnosti uvećane penzije dobiti danas, vojni penzioneri i poljoprivrednici 5. februara, a ostali penzioneri 10. februara.Podsetio je da je povećanje penzija rezultat primene švajcarske formule za usklađivanje penzija po kojoj su penzije od januara povećane za 5,9 odsto.

Kada je reč o platama, istakao je da su u januaru zdravstveni radnici dobili povećanje od pet odsto, a da su ostali zaposleni u javnom sektoru dobili povećanje od 3,5 odsto, te da će od 1. aprila ove godine i za njih ukupno povećanje biti pet odsto.

Ove mere, ocenio je Mali, nisu i neće ugroziti stabilnost naših javnih finansija koje su, kako je rekao u odličnom stanju, što pokazuje i činjenica da država pomaže privredu i građane novim paketom mera podrške vrednim oko 2,5 milijarde evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button