Genijalan trik kako pravilno da procedite testeninu, koristićete ga zauvek (video)

Kad prokuvamo testeninu, u sudoperu obično stavimo cediljku, a zatim „cedimo“ sadržaj lonca sa testeninom koji smo tog trenutka skinuli sa šporeta.

Nakon „uživanja“ u pari koja vam je zapahnula u lice, zamaglila naočare ili  „spržila“ trepavice, oceđenu testeninu vraćate nazad u lonac u koji potom dodajete sos.

@athomewithshannon

*RAINBOW WAFFLES*🌈 Most Magical Breakfast for St. Patricks Day! Best Mom Hack! #momhacks #parentinghacks #stpatricksday #easyrecipe #learnontiktok

♬ Spongebob – Dante9k

 

Šenon Doerti, koja inače deli korisne savete ovaj put je obradovala sve one koji vole da kuvaju. Ona je pokazala jednostavan trik kako da lako procedite testeninu, a da nam vrela voda ne prsne po koži ili da nam testenina ne završi u sudoperi ili na kuhinjskim elementima.

U svom triku ona na prosipa vodu kroz cediljku, nego cediljku stavlja u posudu i tek onda prosipa vodu. Proces je vrlo jednostavan: cediljku bi trebalo umesto u sudoperu smestiti u lonac s vrelim rezancima, a zatim ga držati za ivice dok cedite vodu u sudoperu. Obzirom da testenina ne napušta lonac, eliminisaćete korak presipanja testa u cediljku pa ponovno vraćanje u lonac.

(krstarica)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button