In memoriam: Timošenko Milosavljević

U 73.godini preminuo je Timošenko Milosavljević,novinar,satiričar i dramski pisac,dugogodišnji urednik niških Narodnih novina.

Timošenko Milosavljević je rođen 1948.godine u Prokuplju.Bio je novinar,satiričar,dramski pisac.Novinar i glavni urednik Narodnih no vina bio je od 1972.godine.Objavio je više knjiga humorističke i satirične proze,Mojovanje,Kraj Balkana,Ljubavni zov Marka Mrče ,Ribarenje na asvaltu,Bila jednom ljubav jedna,drame. Tokom 1996. Gradina objavljuje romane T.Milosavljevića Frajer na žici i Pomor stoke.Objavio je i monografiju 20 godina Filmskih susreta,biografiju o dirigentu Miloradu Veljkoviću Špaji,kao i knjige o 20 i 25 godina Horskih svečanosti,kao i knjigu o niškim lutkarima Mima i Bane jedan život.1998. u izdanju Gradine izlazi njegov roman Zemljani radovi,2002.objavljuje zbirku aforizama Srbija rimejk u izdanju Narodnih novina i 2003. Azbuka nečistoće. Radio je i kao dopisnik časopisa Jež i jedno vreme je uređivao stranice za humor beogradskih Omladinskih novina.

Dobitnik je nagrade za aforizam lista Stradija 1974. i Zlatna kaciga na međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu 1996.
Timošenko Milosavljević je preminuo u 73.godini.Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

IN MEMORIAM
Timošenko Milosavljević (1948-2021)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button