Savetnice otkrile kojih 7 stavki treba da se drže razvedeni na dejtu

Izlasci nakon razvoda mogu biti teški, posebno kada samohrani roditelji moraju uravnotežiti život svog deteta i vlastiti ljubavni život.

Alesandra Konti i Kristina Konti koje rade sa samohranim roditeljima su podelile sedam saveta za upoznavanje nakon razvoda koje treba da znaju svi samohrani roditelji.

razvod, raskid
foto: Shutterstock

1. Izlazite s partnerima koje vidite kao potencijalne uzore svojoj deci

Izbegavajte izlazak s nekim ako ne želite da vaše dete kada odraste bude poput njih. Izlazite s nekim koga vidi kao uzror svojoj deci.

2. Ponašajte se kako biste voleli da se i vaše dete ponaša

Može biti uzbudljivo, ali nemojte žuriti u nove veze i uzmite vremena. Zabavite se, ali i održavajte svoje samopoštovanje, vrednosti, disciplinu i mudrost.

3. Odvojite vreme samo za sebe

Budite uvijek tu za svoju djecu, ali isto tako odvojite neko vreme i samo za sebe. To može biti sat vremena svakog jutra za molitvu, meditaciju, čitanje ili bilo što drugo. Priuštite sebi noćni izlazak i zabavite se s prijateljima.

4. Upoznajte ih sa svojom decom samo ako je vaša veza ozbiljna

Deca se prilično lako vežu i bolje da ih ne upoznajte s novim partnerom dok ne budite sigurni da je vaša veza ozbiljna. Deca mogu doživeti razočarenje i ogorčenje ako ih upoznate, a vaša veza brzo propadne.

par, veza, krila, anđeo
foto: Profimedia

5. ‘Proverite’ svoje buduće partnere

Pre nego što pristanete na vezu, pokušajte više da saznate o partneru, ako ga ne znate od pre. To je važno kako biste i što bolje zaštitili i vašu decu i ne doveli ih u potencijalni rizik.

6. Istražite i druge teme razgovora osim vaše dece ili bivšeg supružnika

Pre nego što počnete da izlazite, pobrinite se da ste preboleli smrt ili razvod od bivšeg partnera i da ste spremni da otvorite svoje srce za nekog novog. Potrudite se da se vaš budući partner oseća kao da je jedini u vašem životu.

7. Ne ponašajte se prema detetu kao prema terapeutu, treneru ili poverljivoj osobi

Deci treba prostora i nije dobro da stalno slušaju o vašim novim vezama. Budući da oni žele da ste srećni, ako ih uključite u svoj ljubavni život, pokušaće da vas odbrane i na kraju će prebrzo odrasti.

majka, vikanje, deca, porodica
foto: Profimedia

Izvor: Kurir.rs/K.Đ/24sata.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button