Najbolji lek iz prirode za anemiju i imunitet

Od davnina je poznato da su med i proizvodi od meda izuzetno korisni za očuvanje zdravlja.

Med i pčelinji proizvodi, poput propolisa, polena, matičnog mleča i perge, svuda u svetu su cenjeni i smatraju se jednim od najboljih prirodnih sredstava za jačanje imuniteta i kao pomoć kog brojnih tegoba, od anemije pa do problema sa astmom i bronhijama.

Upravo zbog lekovitih svojstava pčelinjih proizvoda, sve je više onih koji se bave uzgojem pčela i sami proizvode med.

Koja vrsta meda je najbolja za respiratorne tegobe a koja za potenciju, koja vrsta propolisa je najkorisnija za zdravlje, kao i za šta sve je dobar matični mleč, objasnili su stručnjaci, pčelari I farmaceuti.

Pa su tako otkrili da je matični mleč jedan od najdragocenijih mednih proizvoda. Smatra se da u njemu od svih mednih proizvoda ima najviše gvožđa. Ovaj mineral se najčešće nadomešćuje u organizmu kroz kupovne suplemente gvožđa. Zbog toga često u supermarketima, pa i na pijacama, možete naići na kombinaciju matičnog mleča ili meda i semena koprive, koja takođe ima gvožđe.
Matični mleč osim što povećava nivo gvožđa u organizmu, povećava i broj eritrocita i tako se bori protiv anemije.

Magistar farmacije Hristina Lazarević otkrila najmoćniju kombinaciju pčelinjih proizvoda koji neverovatno podižu imunitet i štite od bolesti.

Med za imunitet

Sastojci:

500 g meda
25 g polena
30 g matičnog mleča
35 kapi propolisa
narendana kora 1 limuna

Priprema:

Prethodno se limun stavi u posudu sa vodom i sodom bikarbonom da odstoji. Pa se dobro opere i sastojci se pomešaju. Ovu smesu je najbolje držati u frižideru zbog limunove kore. Uzima se jedna supena kašika ujutru, pola sata pre doručka, na prazan stomak.

Izvor:Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button