Dijeta ratnika: bez odricanje od brze hrane

Iako je post prisutan u svetu još od antičkih vremena, u poslednje vreme postao je izuzetno popularan način za brzo skidanje kilograma. Dijeta ratnika u trajanju od tri nedelje kombinuje duže periode posta sa kratkim prekidima, a kao rezultat vam donosi gubitak kilograma za relativno kratko vreme. Pored toga uz pomoć ove dijete vaša energija bi trebala da se poboljša, a um razbistri.

Autor dijete ratnika, Ori Hofmekler, zapitao se kako su veliki ratnici uspevali da održe snagu i izdržljivost, neprestano se boreći u bitkama. Ispostavilo se da je većina njih preskočila jutarnje i popodnevne obroke, a uveče pojela obilnu večeru. Hofmekler je uveren da produženi kontrolisani post može očistiti telo, efikasno sagoreti masti i poboljšati metaboličku funkciju.

Principi dijete ratnika

Ako govorimo o osnovnim principima dijete ratnika, onda se to sa sigurnošću može nazvati vrstom posta, jednostavno sa strožim vremenskim okvirom nego u klasičnom obliku. Sistem ishrane uključuje odbijanje hrane 20 sati i četvorosatni „prozor“ za jelo uveče. Istovremeno, tokom posta nije neophodno potpuno se odreći hrane – možete piti sveže ceđene sokove, jesti sirovo povrće i orahe.

Nema posebno strogih ograničenja za večernji obrok – možete jesti bilo šta, ali ako pođete od prvobitne ideje o ishrani „pravog ratnika“, onda će biti neobično večerati brzu hranu ili slatkiše. Hofmekler nudi jednostavna jela za večeru, nemasno meso, sveže povrće i spore ugljene hidrate.

Tokom perioda od 20 sati trebalo bi da konzumirate što manje hrane i to: mlečne proizvode, tvrdo kuvana jaja, sveže voće i povrće, kao i dosta tečnosti koja nije kalorična (najbolje da to bude voda). A nakon 20 sati možete da jedete sve što poželite, u periodu od 4 sata.

Naravno ne preporučuje se jedenje brze i nezdrave hrane, već i u toku ta 4 sata kada možete da jedete koliko hoćete, preporučuje se zdrava i organska hrana.

Foto: Profimedia

Plan dijete ratnika od tri nedelje

Prva nedelja – Detoks

Tokom prve nedelje tokom 20 sati u toku dana trebalo bi da jedete: jogurt, mladi sir, tvrdo kuvana jaja, smutije od povrća, bistru supu bez rezanaca i sveže voće i povrće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button