Putujete i volite pivo

Isprobavanje lokalnog piva jedan je od najboljih delova putovanja, ali ponekad jedina stvar koja umanjuje užitak u ovom alkoholnom piću je njegova cena.

b92.rs

Kako biste bili sigurni da ćete isprobati neke od najukusnijih pivskih proizvoda na svetu bez probijanja budžeta, „Ekpensiviti“ je uporedio cene piva u 58 zemalja. Da bi prikupio svoje podatke, Ekpensiviti se usredsredio na poznate brendove i zabeležio cene boce piva od 330 ml u supermarketima širom sveta. Takođe je pozvao hotele da dobiju cene u barovima i izračunalo je prosečnu cenu između supermarketa i hotela u dolarima.

„Ektensiviti“ je otkrio da Katar ima najskuplje pivo na svetu, košta u proseku 11,26 dolara po boci od 330 ml. Ovo je verovatno zbog njihovog stopostotnog poreza na uvoz alkohola uoči Svetskog kupa 2022. godine.

Na drugom kraju spektra, Južna Afrika ima najjeftinije pivo, sa prosečnom cenom od 1,68 dolara po boci.

Takođe su otkrili da Češka ima najvišu stopu potrošnje piva, s tim što prosečna osoba godišnje popije 468 piva, a da Nemci svake godine najviše troše na pivo sa gotovo 2.000 dolara potrošenih na ovo piće godišnje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button