Džepna veš mašina

Da li mislite da vam je glomazna veš mašina neophodan saveznik u održavanju higijene? Možda ćete posle ovog teksta ponovo razmisliti. Iako džepne veš mašine nisu novost u svetu, u Srbiji za ovo tehnološko dostignuće retko ko zna.

U pitanju su uređaji veličine šake koje možete spakovati i poneti sa sobom bilo gde. Bazirani su na principu ultrasoničnog čišćenja, a sve što vam je potrebno pored uređaja i prljavog veša, je voda i posuda. Deterdžent nije neophodan, ali će svakako poboljšati završni rezultat. Veš mašinu treba priključiti u struju posebnim kablom za napajanje, a zatim spustiti u posudu, lavor ili čak sudoperu. Tokom pranja uređaj vibrira i na taj način čisti fleke i prljavštinu. Osim očigledne prednosti u štednji prostora, ono što bi potencijalne kupce naročito moglo da obraduje, jeste da je utrošak struje znatno manji odnosu na standardnu veš mašinu – čak do 90%! Proces je takođe višestruko kraći, pranje traje od pet do svega dvadeset minuta.

Osobama koje mnogo putuju spravica za pranje veša bi mogla da olakša život, zato što usluga pranja veša nije uvek dostupna, a potraga za perionicom i čekanje uglavnom nisu na spisku omiljenih aktivnosti. Kod nas se još uvek ne može nabaviti, ali je možete kupiti preko interneta. Cena je od 30 do 90 dolara.

Piše: Adida B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button