Porodice su najzainteresovanije za LETOVANJE

Porodice su najbrojnija grupacija putnika koji su očajni da ove godine odu na odmor, ali će polovina rezervisati u poslednjem trenutku.

Foto: Piksabej

Global Media je objavila podatke ankete „Glas nacije“ i najzanimljiviji podatak je da je 58% ispitanija spremno da izdvoji više novca za odmor nego ranijih godina.

Trećina ne želi da plati odmor više nego pre, bez obzira na bezbednost i bolje uslove putovanja. Međutim, svima je zajednička ista želja – politika otkazivanja putoavnja mora da se promeni! Svi žele da se ukine klauzila o zadržavanju novca ako otkažu odmor. Druga zajednička odlika svih putnika je da većina ima mornalnu nedoumicu „da li je u redu putovati?“

Verovali ili ne 81% ispitanika planira da letuje u svojoj zemlji, jer imaju neverovatnu želju da upoznaju domovinu.

Podaci su predstavljeni na skupu koji su organizovali TravelMole, Go To Places i Global Media. Jedna od tema je bila i promocija turizma, a zaključak je da to treba da budu individulne, nikako grupne.

Zanimljiv je i podatak da porodice nisu spremne da koriste avion i javni prevoz. Dakle, većina želi da ide na odmor kolima, a to prilično sužava broj destinacija.

Zanimljivo je i istraživanje giganta „EasyJet-a“ koje je pokazalo da 65% Evropljana planira da ide na odmor ove godine, uprkos zabranama i ograničenjima!

Istraživanje je sprovedeno sredinom januara, a na pitanja je odgovaralo 5.000 ispitanika u trenutku kada još nije počela masovna imunizacija, pa su turistički radnici optimisti.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button