Kopaonik je dobio još jednu modernu turističku atrakciju

Kopaonik je dobio još jednu modernu turističku atrakciju: žičaru sa 74 gondole koja će skijaše i turiste prevoziti od Brzeća do Malog Karamana. Reč je o najvećoj investiciji u srpskom turizmu, vrednoj 27 miliona evra.

Novoizgrađena žičara koja povezuje Brzeće sa Malim Karamanom na vrhu Kopaonika puštena je danas u rad, u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Premijerka je rekla da je to prvi završeni projekat iz programa razvoja „Srbija 2025“ i istakla da će mnogo značiti za meštane, s obzirom na to da dobijaju potpuno drugačiju perspektivu razvoja. Ovo je najveća investicija u srpskom turizmu, vredna 27 miliona evra.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo što je žičara uspešno izgrađena i što je taj projekat završen pre planiranog roka, i najavila nastavak ulaganja u turističku infrastrukturu.
Na svečanom otvaranju, Matićeva je rekla da žičara u vreme pandemije, kao jedna od najvećih investicija u turizmu, vraća optimizam i nadu da je oporavak turizma moguć i da će se desiti brzo.

U drugoj fazi planira se proširenje kapaciteta.
U prvoj fazi, kapacitet žičare je 1.600 osoba na sat, i instalirane su 74 kabine – gondole, od kojih je jedna posebno luksuzna. U drugoj fazi planirano je proširenje kapaciteta na 2.400 osoba.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button