25. NIŠAVSKA REGATA – Dodji i ti

U nedelju 20.juna 2021. u organizaciji «Safari kluba» iz Niša, a pod pokroviteljstvom Grada Niša i GO Niška Banja, održava se 25. „Nišavska regata“.

Program se izvodi na delu reke Nišave, od sela Prosek do centra Grada, u ukupnoj dužini od 15 kilometara.

foto: safari klub

Nišavska regata spada u red sportsko rekreativnih programa koji je namenjen ljubiteljima čamaca, reka i boravku na otvorenom prostoru.
Regata  ima revijalni karakter, u prvom delu i takmicarski u drugom delu staze. Program se tradicionalno izvodi od 1996.godine. Regata prolazi pored Niške Banje, Brzog Broda, Medijane, Vrezinskog bazena a Vrežinskog bazena ide takmicarski deo.Na regati mogu učestvovati posade koje imaju potrebnu opremu, pravi gumeni čamac sa veslima i zaštitnu opremu za boravak na reci.

Na regati mogu učestvovati formacijska plovila. Zabranjena su plovila na motorni pogon, razne gume, kao i druge priručne naprave koje nisu bezbedne niti namenjene za plovidbu rekom.

U takmicarskom delu mogu učestvovati samo gumeni čamci sa 4 i sa 6 člana posade.

4 člana – najmanja duzina čamca je 3.65m, najmanja širina 1.70m, minimalna težina 40 kg.
6 člana – najmanja dužina 4.25m, najmanja širina 2.00m, najmanja težina 50 kg.

Svaka posada mora da bude verifikovana i da ima startni broj. Posade se takmiče za sportska priznanja. Ostale posade, nakon starta takmičarskih ekipa, nastavljaju rekreativno do cilja veslanjem.

Broj ekipa koje mogu učestvovati u programu nije ograničen. Prijave se primaju do zadnjeg dana, na tel/mob.tel:063-8090 645. odnosno na e:mail:safari@mts.rs. Kotizacija za učešće u revijalnom delu nije predviđena a organizator zadržava pravo da u slučaju potrebe naplati kotizaciju za takmičarski deo koja za sada nije predviđena. Organizator zadržava pravo da u slučaju više sile ili lošeg vremena promeni datum izvođenja programa.

Okupljanje učesnika regate je do 10,30 časova kod mosta u selu Prosek,

Regata tradicionalno okuplja veliki broj ljubitelja ovog sporta.
Spust čamcima se organizuje na relaciji od sela Prosek do Vrežinskog bazena i od Vrežinskog bazena do centra grada. Cilj manifestacije je razvoj ove vrste sporta, učešće velikog broja građana u rekreaciji, promocija i zaštita reke i razvoj turizma.
foto:safari klub
Satnica :
10,30 – 11.00 – okupljanje ekipa kod mosta u selu Prosek
11.00 – START REGATE
11.00 – 13.00 – spust do Vrežinskog bazena.
13.30 – Početak takmičarskog dela regate od Vrežinskog bazena do centra grada.
14.00 – Dodela priznanja pobednicima i završetak manifestacije .
Učešće u programu je besplatno.

 

Izvor: TON/Safari klub

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button