Zidan: Otišao sam jer nisam imao podršku i poverenje

Francuski fudbalski trener Zinedin Zidan, u otvorenom pismu koje je objavio španski list As, objasnio je razloge zašto je podneo ostavku na mesto šefa stručnog štaba Real Madrida.

U pismu koje je naslovio sa „Dragi navijači Reala“, Zidan je saopštio da ostavku nije podneo zbog toga što je želeo da pobegne ili zato što se umorio od trenerskog posla.

Izvor: EPA/ANDY RAIN

„U maju 2018. godine otišao samo zato što sam, posle mnogo godina i velikog broja trofeja koje smo osvojili, osetio da je timu potreban novi pristup kako bi ostao na najvišem nivou. Stvari su sada drugačije. Odlazim zato što osećam da klub više nema poverenje u mene koje mi je potrebno niti podršku da gradimo nešto na duge staze“, stoji između ostalog u otvorenom pismu Zidana.

Zidan je naglasio da će zauvek biti zahvalan predsedniku kluba Florentinu Perezu što ga je pre 20 godina doveo u Real, ali i izrazio žaljenje što odnosi sa rukovodstvom kluba poslednjih meseci nisu bili bolji.

„Delim sve vrednosti Real Madrida. Ovaj klub pripada njegovim članovima, njegovim navijačima širom sveta. Trudio sam se da sledim i poštujem ove vrednosti u svemu što sam radio i pokušavao sam da budem primer. Svakako da nisam najbolji trener na svetu, ali sam u stanju da svakom, bilo da je reč o igraču, članu stručnog štaba ili zaposlenom u klubu, dam snagu i preko potrebno samopouzdanje“, stoji u Zidanovom otvorenom pismu, koje je završio porukom da će zauvek biti navijač Reala.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button