Srbija dobija novog selektora! Igor Kokoškov odlazi, na klupu „Orlova“

Igor Kokoškov neće ostati selektor košarkaške reprezentacije Srbije posle debakla na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, objavio je “Sportski žurnal”.

Bolan poraz od Italije, blamaže protiv Švajcarske i Gruzije, sedenje na “dve stolice” (ugovor sa Fenerbahčeom) dovoljan su razlog, kako se navodi, da iskusni stručnjak napusti klupu reprezentacije.

“Žurnal” prenosi da su minimalne šanse za opstanak Kokoškova na klupi “Orlova” i otkriva ko bi mogao da ga zameni.

Izbor je sveden na tri imena: Aleksandar Đorđević, Saša Obradović i prvenstveno Svetislav Kari Pešić.

Đorđević je nedavno napustio klupu reprezentacije i nije realno da se odmah vrati. Bivši selektor je nedavno osvojio titulu sa Virtusom, ali nije produžio saradnju sa italijanskim klubom, pa je realnije da će pokušati da “unovči” taj uspeh u nekom klubu.

Saša Obradović nije oduševio tokom boravka u Crvenoj zvezdi, nedostaje mu iskustva na visokom nivou, pa se zaključuje da ostaje samo iskusni Kari Pešić.

Naša reprezentacija je poslednje zlatne medalje osvojila baš pod vođstvom Pešića. Kari ima 71 godinu, ali je radom u Barseloni još jednom potvrdio svoje trenersko znanje i brojni ljubitelji košarke u Srbiji bi ga ponovo rado videli u ulozi selektora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button