„Carevi“ promovisali novog trenera

Novi trener Fudbalskog kluba Car Konstantin je Slobodan Antonijević

Novi trener Fudbalskog kluba Car Konstantin je Slobodan Antonijević. Ovaj stručnjak je dobro poznato lice na Bubnju, pošto je ovaj klub predvodio pre tačno 20 godina i sa njim ostvario istorijski rezultat, kada je „careve“ uveo u drugu ligu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Antonijević je tokom karijere, osim Cara Konstantina, predvodio niški Radnički u dva navrata, Rudar Fahop, Kosanicu, Svrljig i Žitorađu. Na Bubnju će zameniti Alekandra Jovanovskog, sa kojim je pre nekoliko dana sporazumno raskinut ugovor.

Vratio sam se u klub za koji me vežu veoma lepe uspomene. Car Konstantin je moj prvi seniorski klub u kojem sam radio kao trener, a ostvarili smo veoma dobre rezultate. Znam gde sam došao i šta se od mene očekujem. Poznajem ekipu, ovde ima dosta kvalitetnih igrača i sada sve to treba uklopiti u pravu celinu. Neki igrači su otišli, neke ćemo dovesti tokom prelaznog roka i očekujem da posle priprema budemo spremni da na proleće ostvarimo ciljeve kluba– rekao je Antonijević.

Bubanjci nisu opravdali očekivanja u prvom delu sezone u Srpskoj ligi-Istok. Obećavali su napad na prvo mesto, a zimuju na devetoj poziciji sa 27 bodova iz 19 odigranih kola, što je 19 bodova manje od prvoplasiranog Timoka.

Ne treba se vraćati unazad. Situacija je takva kakva jeste i treba istaći da je naš cilj da na proleće opstanemo u ovoj ligi. Liga se naredne sezone skraćuje, puno timova će ispasti i mi moramo biti veoma obazrivi. Svaki meč za nas će biti malo finale i zadatak nam je da što pre uplovimo u mirnu luku, kako bi na miru mogli da spremamo sledeću sezonu. Kompletne pripreme ćemo zbog finansijske situacije i koronavirusa sprovesti u Nišu, radićemo naporno, a ja sam optimista i verujem da ćemo u drugom delu sezone biti na potrebnom nivou– završio je Antonijević.

Drugi deo sezone u Srpskoj ligi-Istok počinje 7. marta, kada će Car Konstantin gostovati Župi iz Aleksandrovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button