AGONIJA I DALJE TRAJE: Ministar ni danas NEĆE DONETI ODLUKU o deportaciji!

Agonija Novaka Đokovića u Melburnu i dalje traje…

Ministar za migracije Aleks Hok ni danas neće doneti odluku o Novakovoj deportaciji, a kako javlja australijski portal „9News“ zna se i razlog tog odlaganja.

Kako se navodi u tekstu razlog zbog kojeg se ministar još uvek ne oglašava jesu dokumenti koje su Đokovićevi advokati priložili.

Advokati gospodina Đokovića nedavno su dostavili dugačke podneske i prateću dokumentaciju za koju se kaže da je relevantna za moguće ukidanje vize gospodina Đokovića. Ovo će uticati na vremenski okvir„, rekao je portparol ministra Houka.

Federalni sud u Melburnu poništio je odluku Vlade Australije o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaka Đokovića i naložio njegovo puštanje na slobodu. Iako je sud presudio u Đokovićevu korist, vladin advokat Kris Tran je rekao da bi ministar za imigraciju Australije mogao ponovi da razmotri ukidanje Đokovićeve vize.

Prema zakonu o imigraciji Australije, ministar ima ovlašćenja i diskreciono pravo da ukine vizu iz bilo kog razloga. Tran, međutim, nije precizirao razloge po kojima bi Đokoviću ponovo mogla biti ukinuta viza. Ako bi se to desilo, Đoković bi mogao da dobije zabranu ulaska u Australiju tri godine.

Izvor: Kurir sport

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button