Vučić iz Dubaija: Pitali me zašto sam dizao avione, pa neću valjda da se krijem? Nekome je smetalo da se čuje sve o Jovanjici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Dubaija.

Vučić je za TV Pink govorio o Sajmu EXPO 2020 Dubai, situaciji na KiM, slučaju „Jovanjica“, energetici i drugim aktuelnim temama.

„Oni to urade svakog 15. februara na naš Dan državnosti, ali su sada ponovo to učinili“, počeo je Vučić priču o Burdž kalifi u Dubaiju koji je sinoć bio obojen u boje srpske zastave.

„Ostavili smo utisak ozbiljne zemlje koja gleda u budućnost. Važna stvar za nas je da se pozicioniramo ovde i stičemo prijatelje“, dodao je predsednik.

„Azija dramatično raste u ekonomskom smislu. Svet se menja neverovatnom brzinom. UAE su celu zemlju promenili za 30 godina. To su fantastični sadržaji, poslovni objekti, restorani… Mi smo mala zemlja koja nije naročito bogata, ali je sve manje siromašna“.

Vučić se osvrnuo i na situaciju na KiM.

„ROSU dođe siledžijski na sever, a onda mora da pokupi prnje i vrati se. Za nas je važno da ostvarujemo dugoročne pobede“.

„Cela igra nam je nametnuta, želeli su da nas unize. Želeli su da uvedu skidanje srpskih tablica, da nas tako unižavaju i da ROSU bude kontrolor sprovođenja njihovih odluka“.

„Nije ovo bio najveći problem, iako nije mali, mnogo veći problem je što to ROSU nameće i presuda Todosijeviću. Oni su brutalno pogazili Briselski sporazum. Šta će sad Todosijević da ide u zatvor zbog onoga što je rekao, a to misli 99 odsto ljudi u našoj zemlji? Hoćete sve da nas uhapsite?“.

„Ne zaboravite da smo dobili još jednu stvar. Naša reakcija je možda bila oštrija, ali je ona sada legalizovana. Oni stalno pokušavaju da legalizuju protivpravne stvari. Za njih ovo više nije laka stvar kao što je bila do juče. Za nas je sve vreme paklena“.

„Pokazali smo da možemo da budemo čvrsti i odlučni u odbrani našeg naroda. Pitaju me zašto si podizao helikoptere i avione. Pa šta je trebalo, da se sakrijemo ispod stola?“.

Kurti kaže da je najveći problem Aleksandar Vučić.

„Još neko vreme će tako biti i ponosan sam na tu njegovu izjavu“.

Koluvija je u intervjuu Đukanoviću rekao da su mu nudili slobodu ako optuži predsednikovog brata.

„Nekoliko stvari je indikativno. Taj čovek je proveo dve godine u pritvoru i ne postoji slučaj da je neko za takav slučaj bio toliko u pritvoru. Očigledno se neko plašio nečega što je mogao da čuje. Važno je što je on govorio o imenima. Policija i nadležni organi će da ispitaju te ljude“.

„Ako dve godine vodite kampanju da smo mi vlasnici Jovanjice i ne znam čega, a onda izađe čovek, kaže da je spreman da ide na poligraf i sve vam se sruši kao kula od karata“.

„Tajkunski mediji su u panici“.

„Ne mislim da će Stefanoviću biti problem da se pojavi i govori o tome. Bio bih iznenađen da je Stefanović umešan u to“.

„Nekome je smetalo da se čuje šta se događalo u Jovanjici“.

„Šta ćemo sad kad je čovek rekao da su tamo bili predstavnici stranih ambasada. Ja nisam bio“.

„Kao što ja nisam zaštićen, niko nije zaštićen. Kao kod Belivuka, kada sam rekao da ću da idem na poligraf“.

„Da, naravno da znam da su u tome (slučaju Jovanjica) učestvovali pojedinci iz Ministarstva unutrašnjih poslova“.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

Vučić je nastavio pričom o energetici i „krizi koja je pred nama“.

„Mi smo donekle to uspeli da predupredimo saradnjom sa Rusima. Juče je počeo da teče gas. Mi gas kupujemo po ceni četiri puta manjoj od one koja je na berzi. Slede nam teški pregovori sa Rusima“.

„Cena električne energije ode u nebesa. Građani to ne osećaju, jer na silu držimo cenu, ali za privredu je cena berzanska“.

„Pokušaćemo da sa Rusima postignemo dogovor na 15 godina, kao što je Orban“.

„To što smo liberalizovali tržište, ako dođe stani-pani, nećemo biti tako liberalni, pa će da mi pišu pisma, ja ću da im odgovaram i tako u krug“.

„Energetika je urgentan problem, a brine me i nedostatak radne snage, ali to je problem za narednih četiri, pet godina“.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

„Došla njih petorica kod mene, vrištali, skičali i što me nisu pomerili?“, podsetio je Vučić na upad Jeremića i njegovih istomišljenika u Predsedništvo.

„Za Novu godinu ćemo da imamo najbolje osvetljenje u južnoj Evropi, bolje nego u Parizu. Imamo još mnogo snova i mnogo ideja“.

„Šeik mi je rekao da Srbija, sada kada je postala prva na Zapadnom Balkanu, ne sme da stane, već da pravi još veću razliku, pa da tako vuče i druge. A mi želimo da stignemo i one koji su bili mnogo, mnogo ispred nas“.

„Molim ljude da sanjaju, jer ciljevi moraju da se postavljaju visoko“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button