Vučić: Zadovoljan reakcijom EU, morali su da reaguju…

VUČIĆ: VEĆ OD FEBRUARA IDUĆE GODINE KOMERICIJALNO ĆE MOĆI DA SE PUTUJE BRZOM PRUGOM BEOGRAD-NOVI SAD ZA 1000 DINARA, NARUČENE DVE KOMPOZICIJE DABL DEKER VOZOVA

Foto Tanjug/ D. Kujundžić

Vučić: Đilas ima račune, nadležni će reći da li ima krivičnog dela

BEŠKA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on jedino može da kaže da Dragan Ðilas ima račune u inostranstvu i da je ukrao mnogo para dok je bio na vlasti, a da će nadležni organi utvrditi da li u vezi sa tim računma ima krivičnog dela, to jest da li je Ðilas utajio porez na kapitalnu dobit, dividendu i prenos apsolutnih prava.

To je posao nadležnih organa, istakao je Vučić.

Vučić: Zadovoljan reakcijom EU, morali su da reaguju…

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan reakcijom EU na izjave Aljbina Kurtija o principima vođenja dijaloga sa Beogradom.

On je pri tom primetio i da je Unija morala da reaguje, jer u suprotnom kako kaže, dijalog, ako Kurti zaista misli sve što je rekao, ne bi imao smisla.

Radovi na pruzi od septembra,mnogo posla oko eksproprijacije

Radovi na pruzi Novi Sad-Subotica počeće u septembru, ali do tada ima još mnogo posla oko eksproprijacije, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon obilaska radova u Beški, upitan kada će pruga nastaviti do Subotice, preneo novinarima da je i danas razgovarao sa pokrajinskim premijerom Igorom Mirovićem.

Bocan-Harcenko: I na licu mesta potvrđena dinamika radova

Ambasador Rusije Aleksandar Boan Harcenko rekao je danas prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruge kod Beške sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da se i na licu mesta potvrđuje dinamika realizacije projekata u ugovorenim rokovima.

On je izrazio zahvalnost srpskoj strani i svim partnerima navodeći da je projekat izgradnje pruge Beograd-Novi Sad najbolji primer uzajamne pomoći i saradnje.

Srbija poštuje potpisane sporazume i uvek spremna za dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na pitanje novinara kakva je sudbina Vašingtonskog sporazuma posle izbora Aljbina Kurtija za predsednika vlade privremenih institucija u Prištini, da Srbija uvek poštuje potpisane sporazume i da je uvek spremna za dijalog.

„Što se tiče Srbije, ona uvek poštuje potpisane sporazume, a ako neko kaže da ga ne interesuje Zajednica srpskih opština već da ga zanima zajednica opština između Rugove i Šare, onda je jasno da taj ne želi dijalog“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje.

Rusi od septembra grade i Dispečerski centar za železnicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne radove na izgradnji vijadukta u Beškoj i polaganju koloseka na vijaduktu, u okviru gradnje brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, a kompanija RŽD Internešnel je najavila da će u septembru početi da gradi novi Dispečerski centar za upravljanje železnicom u Srbiji.

Vučić se tokom obilaska gradilišta interesovao kada će Rusi, koji izvode radove na toj deonici, početi da grade i najmoderniji Dispečerski centar za upravljanje srpskim prugrama, a direktor RŽD Internešnel u Srbiji Mansurbek Sultanov najavio je će ugovor za prvu fazu projekta biti zaključen u junu i da će fizički radovi krenuti u septembru.

Brza pruga Beograd – Stara Pazova gotova krajem septembra

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište na železničkoj stanici Zemun koja je deo projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Novog Sada i Subotice, a kineski izvođači su najavili da će prva deonica, od Beograda do Stare Pazove, biti završena do kraja septembra.

Vučić je kontrolu radova na budućoj pruzi, za vozova brzine do 200 km na sat, započeo na deonici Beograd Centar – Stara Pazova, gde je od kineskih kompanija dobio obećanje da će pruga biti završena do kraja septembra i da će moći da se pusti u saobraćaj do kraja godine.

Primiću vakcinu čim stigne novi kontigent iz Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma važno da što pre u Srbiju stigne novi kontigent vakcina iz Kine, kako bi se ubrzala vakcinacija stanovništva i omogućilo privredi da radi.

Vučić je tokom obilaska radova na brzoj pruzi u Zemunu, u razgovoru sa ambasadorkom Kine Čen Bo, rekao da će se i sam vakcinisati kada stigne taj kontigent vakcina.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button