Vučić razgovarao sa Palmerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas putem video linka sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Vučić i Palmer, Foto: Instagram

Palmer je u petak, video linkom, razgovarao i sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Nikom Selakovićem, te predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem.

Palmer: SAD daju podršku EU u procesu dijaloga

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer izjavio je večeras da u procesu dijaloga Beograda i Prištine SAD daju snažnu podršku specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku koji je, rekao je, iskusni diplomata i za koga je uveren da će taj proces dovesti do sporazuma.

On je to rekao u okviru „Diploćaska sa Metom Palmerom“ na Fejsbuku američke ambasade u Beogradu, odgovarajući na pitanje da li će SAD preuzeti posredstvo u dijalogu Beograda i Prištine.

Palmer: SAD za dogovor koji otvara evropski put

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer istakao je večeras da se SAD zalažu za rešenje kosovskog problema, a da je stav Vašingtona da samo međusobno priznanje može trajno rešiti ovo pitanje.

Palmer je, u razgovoru sa ambasadorom SAD u Srbiji Entoni Godfrijem na fejsbuku, na pitanje Tanjuga da li je danas razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i o Kosovu, i kako obrazlaze srpskom predsedniku zalaganje za rešenje kosovskog pitanja kompromisom kada SAD insistiraju na međusobnom priznanju, rekao da je naravno ta tema bila na dnevnom redu.

Izvor: Tanjug

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button