Vučić: Izbori dogodine u martu ili aprilu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će izbori biti održani u martu ili aprilu sledeće godine.

Foto Tanjug / F.Krainčanić, ilustracija

„Postoje svega tri datuma kada je moguće da održite izbore“, rekao je Vučić u uskršnjem intervjuu za „Blic“.

Vučić: Uradićemo što je dobro, platforme S SP i SDS smešne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom početka međustranačkog dijaloga, da će uraditi sve što je dobro za zemlju, a da je druga stvar da li će to nekima biti dovoljno ili će tražiti razlog da na izborima ne učestvuju, jer znaju da ne mogu da dobiju poverenje naroda.

„Da ispunjavam nečije želje ne pada mi na pamet. Ali da radimo zajednički na nečemu što je dobro, pravično i što je suštinski demokratski, hoćemo“, rekao je Vučić u prazničnom intervjuu za „Blic“, odgovarajući na pitanje da li je spreman da ispuni ušlove koje su iznele opozicione stranke.

Vučić: Ne mogu da potpišem zakon o istopolnim zajednicama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je kao predsednik dužan da štiti Ustav i da zato ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama.

Vučić je u intervjuu za praznični broj „Blica“ objasnio da član 62 Ustava kaže da u bračne odnose slobodnom voljom pred drzavnim organima stupaju muškarac i žena tako da bi potpisvanjm pomenutog zakona prekršio najvisi pravni akt države.

Vučić: Možemo da imamo rast i preko 7 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ako drugi kvartal bude dobar Srbija ove godine može da zabeleži rast i preko sedam odsto.

„Računali smo da imamo munus 1,3 odsto stopu rasta, da bismo do kraja godine stigli do plus 6. Ali kako stvai stoje, zbog odličnog marta, povećanja industrijske proizvodnje, povećanja nivoa usluga, povećanja turizma za 20 odsto, imamo stopu od plus jedan, što je gotovo neverovatno. To nam znači, jer ako drugi kvartal bude dovoljno doba, mi možemo da imamo rast i preko sedam odsto“, rekao je Vučić za praznicni broj Blica.

Vučić: Priznanje neprihvatljivo, ali papir bolji od drugih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju teška i neprhvatljiva stvar priznanje koje se pominje u non pejperu o KiM koji je objavila prištinska Koha, ali da je to papir mnogo bolji od Ahtisarijevog plana i od sveg sto smo do sad dobijali.

U interjuu za pranicni broj Blica kže a ima i drugih nepihvatljiih stvai kao sto je detalj oko Mitrovice.

Vučić: Gradimo fabriku PCR testova i pogon za genome

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju, a najavljuje i gradnju fabike za PCR testove.

On je u intervju za Blic rekao da smo o izgradnji pogon za sekvencioniranje genoma obavestili Pekinški genomski isntitu i veruje da ćemo do kraja godine postizati znacajne rezultate.Kaže da će se mnogo toga ulagati u savremene medicinske tehnologije i biotehnologije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button