Udruženje severnomakedonaca u Nišu

Saradnja u rešavanju ekoloških problema i zajednički nastup pred fondovima Evropske Unije, neke su od tema dvodnevnog susreta delegacije Opštine Aerodrom – Grada Skoplja i domaćina-predstavnika niške Opštine Palilula. Gosti iz Republike Severne Makedonije,večeras će,u Niškom kulturnom centru,uoči obeležavanja Dana državnosti-Sretenja, prisustvovati i promociji knjige ’’Dragi putnici imamo problem u avionu’’autora prof.dr Aleksandra Simića.

Prve komšije treba da saradjuju,što važi i za Opštinu Aerodrom grada Skoplja i grad Niš,kaže predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković.U planu je zajedničko konkurisanje kod evropskih fondova kako bi se ostvario isti cilj.

Oština Aerodorom,grada Skoplja osnovana je 2005. godine i ima 80.000 stanovnika.Saradnja koja predstoji,prva je sa nekom od jedinica lokalne samouprave u Nišu.

Od ideje do realizacije zajedničkog projekta, koji se finansira sredstvima Evropske Unije,u proseku prodje oko godinu dana,pojašnjava predsednik Opštine Palilula.Udruženje severnomakedonaca u Nišu,predložilo je ovom prilikom i saradnju škole Bubanj za decu sa posebnim potrebama,sa institucijom istog karaktera iz Skopske Opštine Aerodrom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button