U ponedeljak sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biti održana u ponedeljak.Vulin je rekao da će tema sednice biti hapšenje kriminalne grupe na čelu sa Veljkom Belivukom. Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.

mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će istraga utvrditi za koju nameru je posedovan i za šta je korišćen snajper sa prigušivačem i većom količinom municije koji je nađen kod pripadnika organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali da je prema njegovoj oceni taj snajper pripreman za ubistvo čoveka koji je objavio rat mafiji.

Ne znam da li je to bilo tako, istraga će utvrditi koji su motivi, ali jedini čovek čija bi smrt zaustavila borbu protiv mafije bio bi Aleksandar Vučić. Jedini čovek čije bi ubistvo paralisalo čitavu državu i uvelo je u tešku političku nestabilnost i možda zaustavilo borbu protiv mafije bio bi Aleksandra Vučić“, rekao je ministar Vulin.

Policija je do sada prikupila čvrste dokaze protiv Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe koja su dovoljna da budu osuđeni na 12 godina zatvora, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

Rebić je rekao da za sada postoje čvrsti materijalni dokazi o trgovini narkoticima i nelegalnom držanju oružja i eksplozivnih naprava i da se za ta krivična dela može izreći kazna zatvora do 12 godina.

“Očekujemo da ćemo u narednom periodu sa Tužilaštvom i BIA dokazati druga, mnogo teža krivična dela za koja postoje određena saznanja. Optužnica će biti čvrsta i daće mogućnost sudijama da izreknu najviše kazne“, rekao je Rebić.

Istakao je da je priprema hapšenja Belivuka i njegove kriminalne grupe trajala mesecima, da su na sisteamtičan način prikupljani i analizirani podaci, a da je fokus rada u prethodnih nekoliko meseci bi nestanak određenog broja ljudi u prošloj godini. zemljama Evorope, analizirani modusi njihovog rada, skukobi većih i manjih klanova…“, rekao je Rebić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button