Stefanović: Situacija na KiM sve složenija

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je posle sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji sve složenija. Naglasio je da nije kraj borbi protiv organizovanog kriminala.

Tanjug/Zoran Žestić

Na Andrićevom vencu održan je sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, kojem je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je u obraćanju medijima posle sednice da je razgovarano o složenoj situaciji za nas, u političkom i bezbednosnom smislu.

Takođe, dodao je da je razgovarano i o tome šta preduzimaju naši državni organi da očuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne pokrajine.

„Analiziramo sve izazove koje srpsko stanovništvo ima, a ta situacija na Kosovu i Metohiji je sve složenija, ima i novih situacija, poput pojedinih čestitki za Dan državnosti kojima se raduju pojedini političari u južnoj pokrajini a niko u centralnoj Srbiji“, naveo je ministar.

Dodao je da Srbija želi da, u saradnji sa KFOR-om, nastavi da štiti i bezbednost i stabilnost našeg stanovništva na Kosovu i Metohiji.

„Želimo da pošaljemo poruku da smo ozbiljni partneri, da pošaljemo poruku da nikakav pogrom, proterivanje srpskog stanovništva neće biti dozvoljen“, naglašava Stefanović.

Druga tema sastanka je, prema Stefanovićevim rečima, bila i nabavka i potrebe naših policijskih i vojnih snaga, kao i nabavka novog savremenog naoružanja.

„Da naši pripadnici budu dobro opremljeni, da budu snažni i da mogu da se suoče sa izazovima, i u smislu elektronske borbe, i borbe protiv požara… Ono što mogu da kažem je da pre svega želimo da uložimo u našu kopnenu vojsku i opremu, ali i helikoptere neophodne MUP-u protiv požara, kao i novu tehničku opremu BIA za efikasnije suprotstavljanje borbi protiv organizovanog kriminala“, ističe ministar odbrane.

Treća tema sastanka je, ističe, borba protiv organizovanog kriminala i hapšenja koja su se dogodila u prethodnim nedeljama.

„To nije kraj, analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa državnim organima“, rekao je Stefanović, dodajući da će oni koji su u državnim organima pomagali kriminalcima biti sankcionisani.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button