Si pozvao Vučića na samit Kine i zemalja CIEZ

Vučić ponosan što je Srbija prva od evropskih država dobila kinesku vakcinu

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poziv predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga za učešće na Samitu Kine i zemalja Centralne I istočne Evrope koji će putem video linka biti održan 9. februara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom susreta sa ambasadorkom Kin Čen Bo rekao da je ponosan što je Srbija prva od evropskih država dobila kinesku vakcinu.

U pozivu predsednika Si Đinpinga se, između ostalog, kaže:
„Godina 2020. bila je više nego izazovna. Suočene sa iznenadnim napadom zarazne bolesti KOVID-19, Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) udružile su se u borbi protiv virusa korona i prevazilaženju izuzetno teškog vremenskog perioda koji je izazvala ova bolest, čime je stvoren novi zamah za saradnju između Kine i CIEZ. Kao domaćin, drago mi je da Vas pozovem da učestvujete na ovom Samitu i unapred se radujem što ću imati priliku da razgovaram sa Vama o načinima za postizanje obostrano korisne saradnje, kao i o unapređenju bilateralnih veza i saradnji Kine i CIEZ“, ističe se u pismu Si Đinpinga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo i zamolio je da prenese zahvalnost predsedniku Si Đinpingu na ljudskoj i državničkoj brizi i solidarnosti i pomoći da kineske vakcine što pre i u velikim količinama stignu do građana naše zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan što je Srbija prva od evropskih država dobila kinesku vakcinu.
Predsednik Vučić je rekao da se raduje učešću na Samitu Kina-CIEZ, koji će, putem video-linka, biti održan sledeće sedmice, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button