Premijerka Brnabić: Garantuje bezbednost Srba na KiM i predstavlja preduslov za bezbednost regiona

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je dijalog Beograda i Prištine najvažnija stvar jer garantuje bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, ali i da predstavlja preduslov za bezbednost i prosperitet čitavog regiona.

Brnabić je izjavila da je nažalost nemoguće razgovarati sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, jer deluje tokom razgovora da on ne vidi svrhu tog dijaloga.

Foto: Printscreen TV Pink

„To je teška situacija za čitav region i to smo videli na primeru toga što poslednjih skoro godinu dana nemamo nijedan novi dogovor u regionu“, kazala je.

Premijerka ističe da Beograd insistira na implementaciji Briselskog sporazuma, kao i da je osnovno pitanje za nastavak dijaloga formiranje zajednice srpskih opština.

Kako kaže, Beograd je spreman da razgovara i o drugim pitanjima – nestalima, energetskim pitanjima, povratku, problemima, sve većem broju incidenata nad Srbima…

„Ali, prvo i osnovno pitanje je zajednica srpskih opština, jer ako nećete da formirate ZSO, bežite od implementacije Briselskog sporazuma koji je prvi sporazum o normalizaciji. Kako očekujete da razgovaramo o nekom drugom sporazumu, ako nećemo o prvom. Ne verujem da to iko želi jer bi to značilo da se vraćamo na 2012. godinu“, kazala je Brnabić.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button