Predsednik Srbije počasni građanin Valjeva: Gradonačelnik Gojković obrazložio odluku

VALJEVO – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni građanin Valjeva. Odluku o tome doneli su odbornici lokalnog parlamenta na poslednjem skupštinskom zasedanju.

Foto: Kurir/S.S.

Inicijativu da se Aleksandru Vučiću dodeli zvanje počasni građanin Valjeva podneli su opozicioni odbornici koalicije SPS-JS Đorđe Pavlović i Dragan Popović, a nakon toga je formirana Komisija koja je utvrdila predlog i uputila ga Skupštini grada na usvajanje.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić nesumnjivo zaslužio najviše priznanje koje jedna sredina može dodeliti nekom pojedincu.

– Valjevo ceni i poštuje zalaganje predsednika i njegovo učešće u donošenju odluka vezanih za razvoj kako grada Valjeva tako i čitavog Kolubarskog okruga. Brza saobraćajnica, koja nas približava Beogradu, dolazak investitora, koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će rešiti problem zagađenja vazduha u Valjevu, su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost-rekao je Gojković.

Za predlog da Aleksandar Vučić postane počasni građanin Valjeva glasao je 31 odbornik, a dva su bila protiv.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button