Osude pretnje smrću predsedniku Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, osudila je danas pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža.

Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

„Svako ima pravo na svoje stavove, da se slaže ili ne slaže sa nečijom politikom, ali kad neko preti metkom predsedniku Srbije, to nije razlika u mišljenju, već govor mržnje i pretnja smrću. Nadležni organi moraju na ovakve pretnje da reaguju, posebno ako već imaju saznanja da iza njih stoje ljudi koji su počinioci više krivičnih dela“, istakla je Mihajlovićeva u saopštenju.

Predsedniku Vučiću je na njegovom Instagram profilu upućena pretnja smrću. Prema saznanjima „Novosti“, pretnje je uputila osoba koja je u bekstvu i na poternici i koja je izvršilac više krivičnih dela poput nelegalne trgovine narkoticima, teških krađa i više drugih krivičnih dela.

Selaković: Vučić smeta mnogima, nadležni da reaguju

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković rekao je danas da od nadležnih organa očekuje da najhitnije i sa najvećom ozbiljnošću postupe povodom najnovijih „bestijalnih“ pretnji predsedniku Aleksandru Vučiću, jer se ne radi samo o ugrožavanju bezbednosti jedne individue i nosioca najviše političke funkcije, već o napadu na čitavu državu i sve građane koji žele mirnu, stabilnu i naprednu Srbiju.

„Jasno je da je predsednik Aleksandar Vučić ključni pokretač napretka i stabilnosti Srbije, i očigledno je da je smetnja mnogima koji žele da našu državu vide poniženu i na kolenima, a čitav region kao trajno bure baruta koje će neko paliti po potrebi i u skladu sa svojim geopolitičkim ciljevima“, ukazao je Selaković u saopštenju.

On napominje da mnogi predsedniku Vučiću nikada neće oprostiti to što je čvrst u odbrani Kosova i Metohije i što je jasno poručio da neće staviti potpis na priznanje nečega što je proisteklo iz nasilja i neprava.

„Najveći greh mu je u očima neprijatelja Srbije to što je građanima vratio samopoštovanje, ponos i veru da njihova država može biti uspešnija i bolja. Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem povratila je sebi pravo na uspeh, i neće je zaustaviti ni kriminalci, ni psihopate niti njihovi nalogodavci“, poručio je Selaković.

Maja Gojković osudila je pretnje smrću predsedniku Aleksandru Vučiću

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na mreži Instagram.

„Najoštrije osuđujem pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije, posebno imajući u vidu saznanje da ih je uputilo lice koje je izvršilac više krivičnih dela. Pozivam sve nadležne organe da hitno reaguju na ove opasne pretnje.

Pokušaji da se i na ovakav način, pretnjama i zastrašivanjem, predsednik Vučić zaustavi u naporima da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država zabrinjavaju svakog građanina Srbije, ali uverena sam da to neće pokolebati predsednika, koji je i sam ukazao više puta da je svestan svih rizika i opasnosti koje borba protiv kriminala nosi. Sigurna sam zato da ga ni ove poslednje pretnje, koliko god bile strašne, neće zaustaviti u odlučnoj nameri da se obračuna sa svim kriminalnim grupama kako bi svi oni koji su prekršili zakon, bez izuzetka, snosili krivičnu odgovornost.“

Petković pozvao nadležne da hitno reaguju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković osudio je danas pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža i istakao da nadležni moraju hitno da reaguju.

„Uvek kad krenu sinhronizovani napadi i pritisci centara moći na predsednika Vučića, to inspiriše opasna lica da pomisle da mogu da mu ugroze život. Ali, nećete zaustaviti napredak Srbije“, napisao je Pertković na svom Tviteru.

Predsedniku Vučiću je na njegovom je Instagram profilu upućena pretnja smrću, a prema saznanjima „Novosti“, pretnje je uputila osoba koja je u bekstvu i na poternici i koja je izvršilac više krivičnih dela poput nelegalne trgovine narkoticima, teških krađa i više drugih krivičnih dela.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button