Odbornici Skupštine grada Niša imenuju nove direktore nekoliko gradskih preduzeća

Nekoliko gradskih preduzeća u Nišu posle današnje dobiće nove-stare direktore i vršioce dužnosti direktora. Nova lica na čelu preduzeća dobiće JKP Naissus, JKP Medina, Sportski centar Čair i Simfonijski orkestar. Njihova imenovanja potvrdiće odbornici Skupštine grada Niša. Izbor direktora RRA Jug nije na dnevnom redu današnje sednice, jer ta funkcija nije u ingerenciji Skupštine grada, ali će zato Grad Niš dobiri i novog ombudsmana i vršioca dužnosti načelnika Uprave za opšte poslove.

Na čelo JKP Naissus naćiće se istoričar Goran Milosavljević, kadar SPO i radnik Objedinjene naplate. Upravo njegovo imenovanje izazvalo je najveću pažnju javnosti.

„Goran Milosavljević ima više od 10 godina iskustva kao radnik Objedinjene naplate, i ne vidim nikakav problem, on zna kako funkcioniše javno preduzeće. On kao mlad čovek sigurno neće imati opravdanja da kaže da ne zna kako funkcioniše odnos Grada i komunalnog preduzeća. Odgovoran je posao i nadam se da će ispuniti očekivanja. Uostalom svi su oni vršioci dužnosti, pa ćemo za 6 meseci videti kako ćemo biti zadovoljni, i mi i oni“, objasnila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Za vd načelnika Uprave za opšte poslove izabran dosadašnji zamenik Miljan Ćirković, dok će mesto zamenika preuzeti Pavlina Mihajlenko. Dosadašnja načelnica Uprave Katarina Mitrovski biće nova zaštitnica građana.

Funkciju direktora JKP Mediana ubuduće će obavljati Ivan Mihajlović, dosadašnji direktor RRA Jug. Direktoru SC „Čair“ je istekao mandat, pa će njegovo mesto preuzeti Branka Aranđelović. Konkurs u Simfonijskom orkestru je poništen, tako da će dosadašnji direktor Sreten Vezenković i dalje obavljati tu funkciju, ali u vd stanju.

Izvor:niskevesti.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button