Naš osnovni cilj i politika mora da budu mir i stabilnost

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvario je danas 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ u Hali 1 na Beogradskom sajmu.

– Velika mi je čast što mogu da vam poželim dobrodošlicu. Želeo bih da čestitam na organizaciji ovog sajma i ove izvanredne promocije našeg znanja, pameti i naše odbrambene industrije. Domaćini smo predstavnicima delegacija iz čak 117 zemalja sveta dok istovremeno organizujemo jedan od najznačajnijih sajmova. Srbija danas promoviše multilateralizam, naši diplomatski napori verujem da su prepoznati u celom svetu u pokušaju da promovišemo mir i stabilnost. Istorija nas je neretko učila lekcije koje nismo dugo pamtili ali mi se čini da ih danas prepoznajemo bolje i više u odnosu neke periode u prošlosti. Naš osnovni cilj i politika mora da budu mir i stabilnost. Srpska država je kroz sve svoje faze bila poznata po odbrambenoj industriji – rekao je predsednik.

Vučić je gostima poželeo da se u Beogradu osećaju kao kod svoje kuće.

– Ovo je vaš dom i dolazite nam što češće.

Vučić će takođe otkriti borbeno vozilo „lazanski“, nazvano po preminulom ambasadoru i novinaru Miroslavu Lazanskom. Ceremoniji prisustvuju predstavnici firmi koje izlažu, pripadnici oficirskog kora, ali i strane delegacije.

Tokom posete sajmu Vučić će se sastati i sa načelnikom Generalšataba Nacionalne narodne armije Narodne Demokratske Republike Alžir, generalom Saidom Šengrihom.

Sajama naoružanja biće otvoren od 11. do 13. oktobar samo za poslovne posetioce od 10 do 17 časova, a 14. oktobra od 10 do 19 časova za poslovne posetioce i publiku. Sajam će biti održan u halama jedan i četiri i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button