Ministar Vulin: Ako Bečić misli da je tzv. Kosovo država, neka to otvoreno objasni Srbima u Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je, povodom najnovijeg zahteva predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića da Srbija izruči Svetozarara Marovića, da to da li će Marović biti izručen Crnoj Gori zavisi od ishoda postupka pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije.

Foto: Nemanja Nikolić

– Ako gospodin Bečić misli da je takozvano Kosovo država, neka to otvoreno kaže i objasni Srbima u Crnoj Gori, a ne da se sakriva iza priče o stavu međunarodne zajednice. I Rusija i Kina su međunarodna zajednica, pa Bečić ne kaže da će uvažiti njihov stav da takozvano Kosovo nije država – istakao je Vulin, a saopštio MUP.

Vulin je ukazao da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da prežive i ne smeju da dopuste da se o njima odlučuje bez njih, dodajući da bi Bečić to znao da je bar jednom obišao Srbe na prostoru KiM, umesto što pravda priznanje tzv. Kosova.

– Sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem sam se i slagao i nisam, ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Kosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida. To smo poslednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom Pavlu Bulatoviću – naveo je Vulin.

On je ocenio da Bečić ne razume da politika nije razgovor, kako je naveo, o modi s Boškom Jakovljevićem, već javna delatnost, u kojoj se svađate i mirite, ali se okupljate oko ideja i principa.

Predsednik Skupštine Crne Gore i Demokrata Aleksa Bečić ponovo je sinoć izneo niz optužbi na račun zvaničnog Begrada za stanje u toj državi nakon usvajanja nove rezolucije o Srebrenici i opoziva ministra pravde Vladimira Leposavića. Bečić je, takođe, pozvao vlasti u Srbiji da izruče, kako je rekao, osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozarara Marovića.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button