Ministar Tončev zadovoljan rezultatima rada u Vladi republike Srbije

Beograd, 06. februar 2021 – Vlada Republike Srbije obeležila je danas u Kombank dvorani 100 dana rada. Ministar Novica Tončev podelio je utiske o dosadašnjem radu svog Kabineta za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Kao deo tima Vlade Republike Srbije mogu da kažem da sam ponosan rezultatima koje smo ostvarili za 100 dana rada, pojedinačno i timski. Premijerka Brnabić je postavila visoke ciljeve, ali smo spremni da ih ispunimo i na tome vredno i posvećeno radimo. Moje angažovanje na poziciji ministra čiji je Kabinet zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština obeležila je borba za zdravlje građana, ali i borba za uspostavljanje redovnih životnih okolnosti nakon poplava koje su zadesile upravo ovakve opštine. Moj tim i ja smo kao novi u Vladi naknadno dobili zaduženje, ali sam jako zadovoljan kako smo se snašli i šta smo sve za ovo vreme uradili.

Naš glavni zadatak je da stvorimo prilike za rast i razvoj nerazvijenih opština, da smanjimo broj nezaposlenih i ukažemo na mogućnost da mladi ljudi mogu da ostanu u mestima gde su rođeni i da od svog rada mogu lepo i pošteno da žive. Manji broj nerazvijenih opština je cilj koji će, siguran sam, u bliskoj budućnosti biti postignut kroz zajedničko delovanje svih nas koji smo u Vladi, ali i svih građana koji su motivisani da ličnim zalaganjem pomognu u ostvarivanju lepše i bolje budućnosti. Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština napravio je plan aktivnosti pomoći i podrške nerazvijenim opštinama kroz direktnu finansijsku pomoć, povezivanje sa stranim investitorima, edukaciju zaposlenih o racionalnom upravljanju sredstvima, pisanje projekata, povezivanje lokalnih samouprava sa višim nivoima vlasti. Uspostavili smo saradnju sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu kako bismo pružili neophodne edukacije kadrovima kao i sa međunarodnim organizacijama i ambasadama.

Lično sam obišao, sa predstavnicima mog Kabineta, poplavama ugrožena područja i donirali smo 25 šlepera vode „Rosa“ u rekordnom roku što je dovelo do stabilizacije situacije. Planirano je dosta aktivnosti za naredni period izrada pojedinačnih strategija unapređenja svake nerazvijene opštine, program podrške sprovođenju mera regionalnog razvoja, osposobljavanja opština za njihovo efikasno funkcionisanje. – ministar Tončev

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button