Ministar Selaković sastao se sa kuvajtskim šeikom Al-Sabahom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Kuvajta šeikom Ahmedom Naserom Al-Mohamedom Al-Sabahom.

Sagovornici su konstatovali da Srbiju i Kuvajt karakterišu istorijske i čvrste veze tokom 60 godina bilateralnih odnosa.

Nikola Selaković, Kuvajt
foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Šef srpske diplomatije preneo je spremnost Srbije da radi na jačanju bilateralne saradnje sa Kuvajtom u oblastima od obostranog interesa, posebno ekonomije. Sagovornici su izrazili interesovanje da se na nivou ministara spoljnih poslova što pre pokrene rad Međuvladine komisije za ekonomsku saradnju.

Nikola Selaković, Kuvajt
foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Selaković je dodao da bi jačanju saradnje doprinelo i intenziviranje političkog dijaloga dva ministarstva i razmena poseta na visokom nivou, pozvavši svog kolegu u zvaničnu posetu Srbiji. Ministar Al-Sabah je prihvatio poziv i potvrdio zainteresovanost da se poseta realizuje u narednih mesec dana.

Takođe, Selaković je izrazio zadovoljstvo da će Kuvajt, kao državu članicu Pokreta nesvrstanih, na predstojećem skupu u Beogradu, povodom obeležavanja 60 godina Beogradske konferencije, predstavljati ministar Al-Sabah.

Ministar je kuvajtskog kolegu informisao i o uspesima ekonomskih reformi Srbije u proteklih sedam godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button