Dačić počeo petodnevnu posetu Rusiji: Cilj unapređenje odnosa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić počeo je danas petodnevnu posetu Rusiji polaganjem venca na Grob neznanom junaku u Aleksandrovskom sadu, kraj zidina Kremlja, javlja Sputnjik.

Izvor: EPA/ROMAN PILIPEY

Osim Dačića, kome je ovo prvo službeno putovanje od kada obavlja funkciju predsednika republičkog parlamenta, cvecće su položili i članovi srpske delegacije – predsednik Grupe prijateljstva sa Rusijom Milovan Drecun, predsednik poslaničkih grupa Đorđe Milićevicć, potpredsednica parlamenta Elvira Kovač, kao i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Dačić će se u Moskvi sastati s predsednicima oba doma ruskog parlamenta i obratiti poslanicima.

Prema najavama, predviđeno je da se tokom posete sretne i s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, ministrom odbrane Sergejem Šojguom, kao i potpredsednikom ruske vlade Jurijem Borisovim.

Dačić će posle Moskve posetiti i severnu rusku prestonicu, gde cće prisustvovati Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu, koji se održava od 2. do 5. juna.

Dačić je rekao da je ta poseta veoma važna i da je njen cilj unapređenje odnosa dve zemlje.

„Mislim da je to važno pre svega zbog naših sveukupnih odnosa. Ova poseta će biti na tragu značajno unapređenog nivoa naših međusobnih odnosa“, rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug, FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button