Dačić: Dijalog nije fontana želja

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić, ocenio je da se vlast ponaša konstruktivno u dijalogu s opozicijiom, ali je i ponovio da „dijalog nije fontana želja“.

U intervjuu za dnevnik Kurir, Dačić je ukazao da je pogrešno misliti da je dijalog „put za dolazak na vlast bez izbora i podrške naroda“.

Izvor: EPA/ROMAN PILIPEY

„Ko tako misli, taj je na pogrešnom putu“, poručio je on.

Upitan da li će ujedinjenje SPAS-a Aleksandra Šapića i SNS „oboriti cenu SPS“, Dačić je odgovorio da o koalicionim odnosima razgovara samo sa Aleksandrom Vučićem.

„Mi smo predsednici najvećih partija i nikada ne razgovaramo u tim kategorijama. Tu ne postoji nikakva cena, niti nekakva tržišna politička vrednost. Razgovarali smo i stojimo i dalje iza toga da se borimo za zajedničke ciljeve i vrednosti“, odgovorio je Dačić.

On je ukazao da zajednički nastup SPS i SNS na predstojećim izborima podiže zajedničku vrednost na političkoj sceni Srbije.

„SPS nema nikakav politički problem i ne tražimo nikakav politički spas u „kačenju“ za SNS. Ne želimo da pomažemo našim političkim protivnicima tako što bismo delili naše glasove, već hoćemo da ih objedinimo zajedničkim nastupom (na izborima)“, predočio je Dačić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button