Dačić: Ako neko planira da donese „non-pejper“ u Srbiju, neka ne gubi vreme

Ako neko želi da donese neki „non-pejper“ sa uslovima u vezi sa Kosovom i Metohijom, neka ne gubi vreme, jer Srbija neće pristati ni na kakve ucene, poručio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Povodom najavljene posete Beogradu i Prištini evropskog posrednika za dijalog o Kosovu i Metohiji Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu Metjua Palmera, Ivica Dačić je za rekao da je realno očekivati da će EU i SAD nastupati zajedno na Zapadnom Balkanu jer se, kako kaže, promenio njihov odnos.

Dačić je istakao da očekuje teške pritiske u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije, ali je rekao da je, međutim, situacija na terenu sada drugačija i da Srbija više nije u situaciji da „samo osluškuje i gleda kako reaguju gospodari“.

„Pritisak će se pojačati, ali sve zavisi od političkog rukovodstva koje je u Beogradu, a mi nećemo pristajati na ucene. Ako neko planira da donese non-pejper u Srbiju, neka ne gubi vreme“, naglasio je Dačić.

Ukazao je na mnogo puta ponovljeni stav predsednika Aleksandra Vučića da Srbija želi kompromis i dogovor, ali da ne prihvata nikakve ucene koji bi podrazumevale priznanje Kosova.

„Uvek smo bili za dijalog, nikada nismo bili za to da potpišemo nešto, a da se kasnije ne pridržavamo toga kao što je radila Priština. Biće teških pritisaka, ali ako neko želi korektan odnos, mi smo tu“, kazao je Dačić.

 

izvor: tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button