Brnabić: Na leto Visoki savet za saradnju Srbije i Grčke

U junu ili julu biće održan četvrti sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke, a tokom leta, ili najkasnije u septembru predsednik Srbije Aleksandar Vucicć trebalo bi da poseti Grčku, izjavila je danas u Atini premijerka Ana Brnabić.

Fotop Tanjug / S.Radovanović, arhiva

“U zavisnosti od njegovih obaveza, predsednik Vučić posetiće Grčku povodom otvaranja Konzulata na Kritu, što je važna, velika, ali i simbolična stvar. Očekujemo da, u odnosu na njegov kalendar, to možda bude u junu, julu, avgustu, najkasnije u septembru”, rekla je Brnabić.

Brnabić se u Atini sastala sa Krivokapićem

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas na marginama Ekonomskog foruma Delfi sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Pre zvaničnog susreta sa Krivokapićem, Brnabić je u pauzi Foruma nakratko porazgovarala sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, bivšim grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, a pridružio im se i predsednik crnogorske vlade.

Brnabić: Samo dijalog i kompromis mogu osigurati napredak

Predsednica Vlade Ana Brnabić istakla je danas u Atini da ne razume kako Prištini dijalog sa Beogradom nije glavni prioritet, jer samo dijalogom i kompromisom može biti postignuto trajno rešenje, bez kojeg nema stabilnosti, investicija, a tako ni budućnosti za mlade.

Brnabić je, na Delfi ekonomskom forumu, u razgovoru sa glavnim i odgovorim urednikom dnevnika „Katimerini“ Atanasiosom Elisom, upitana za situaciju u vezi Kosova, rekla da, iako su dijalog trebalo da podstaknu Vašingtonski sporazum i imenovanje specijalnog izaslanika EU, nažalost došlo do promena u Prištini.

Brnabić se sastala sa predsednicom Grčke

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou.

Brnabić je grčkoj predsednici zahvalila na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na EU putu, na zagovaranju proširenja i istakla da ta podrška Grčke mnogo znači Srbiji, jer su ervopske integracije važan preduslov dugoročne stabilnosti.

Brnabić u Grčkoj, sastala se sa Micotakisom

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Atinu, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu Delfi, a na početku boravka u glavnom gradu Grčke sastala se sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.

Nakon tog sastanka, Brnabić će razgovarati i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou.

Brnabić danas na Delfi forumu u Atini

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas na Ekonomskom forumu Delfi u Atini.

Tokom boravka u glavnom gradu Grčke, premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button