Biković dobio rusko državljanstvo

Posle sedam godina aktivnog učešća u kulturnom životu Rusije i snimanja filmova u toj državi, ukazom predsednika Vladimira Putina, Miloš Biković dobio je rusko državljanstvo. Poznati glumac ističe da ima dve domovine i da će nastaviti da zbližava dva naroda, a šali se i da sada konačno ako se oženi Ruskinjom može da kaže da je to uradio iz ljubavi.

b92.net

„Otkako sam otišao u Rusiju, osećam se kao deo tog društva. Kao kod kuće u svojoj Srbiji. Ovo je za mene dodatna potvrda i čast. Sad je samo sve to ozvaničeno. Već sedam godina tamo živim i stvaram“, kaže poznati glumac.

Sad je sigurno, dodaje, da ako se oženi Ruskinjom – to će sigurno biti iz ljubavi.
O tome kako se tako dobro oklopio u rusko društvo, Biković na prvom mestu ističe same Ruse.

„To najviše govori o njima i koliko oni poštuju kulturu i delatnike kulture. U vreme kada svi zatvaraju granice i kada se ljudi dodatno otuđuju, oni čine jedan ovakav gest i to je jedno dodatno zbližavanje dva naroda“, objašnjava glumac.

Slaže se i sa konstatacijom da sada ima dve domovine.
Srpska kultura je nešto što ga je formiralo i nešto što promoviše i trudi se da proslavi gde god može.

„Pošto sam već neko vreme deo i ruske kulture, mogu slobodno da kažem da je sve to deo jednog koda, da su nam vrednosti iste. Slovensko poreklo, istorija, dominantno pravoslavno-hrišćanski sistem vrednosti. Snažan islamski faktor, gde i u jednoj i drugoj državi imamo našu braću, sugrađane muslimane, koji čine važan deo u formiranju kulturnog života“, ističe Biković.

Uprkos tome što je Rusija najveća zemlja na svetu, mnogi Rusi znaju za Srbiju i svi gaje simpatije i pozitivno mišljenje o Srbima.

Biković takođe kroz Privrednu komoru Srbije pokušava da pomogne daljem razvoju filmske industrije.

„Sa partnerima iz Italije pravimo animacioni studio, koji je prvi te vrste na Balkanu. Trudiću se da dam predloge i svoj doprinos pravljenju platforme koja bi doprinela sistematizaciji platforme u Srbiji. Mi kao naslednici jugoslovenske kinematografije imamo ogromno iskustvo, ali srpska kinematografija mora da živi u novom svetu i drugačijoj realnosti i zbog toga moramo da nađemo modus operandi“, kaže poznati glumac.

IZVOR: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button