„NBA neće dati Jokiću da osvoji treći MVP“

El Dankan, novinarka ESPN-a, kaže da Nikola Jokić mora da bude na vrhu liste za MVP sezone 2022/23, ali je i dodala da će na kraju teško i osvojiti trofej.

AP Photo/David Zalubowski

Jokić, aktuelni dvostruki MVP NBA lige, igra još jednu fenomenalnu sezonu i ponovo je glavni konkurent za trofej koji se deli najkorisnijem košarkašku najjače lige na svetu.

Međutim, u NBA postoji nešto što se zove „voter fatigue„, odnosno nešto s čim se suočavaju košarkaši koji previše dominiraju ligom, pa više i postanu „dosadni“ ljudima koji glasaju za MVP-a.

Nekako se podrazumeva da su najbolji, ali glasa se za druge košarkaše kako bi se i oni nagradili. Dugo je „žrtva“ toga bio Lebron Džejms, a sada bi i Jokić mogao da uđe u to društvo.

Slušajte, mislim da mu neće dati treću MVP nagradu. NBA to nije uradila od sezone 83/84. ili tako nešto. Poslednji je to uspeo Leri Bird, a ironično brojeve koje beleži Jokić su brojevi koje su imali baš Bird i Medžik – oni su jedini mogli da imaju 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija„, rekla je Dankan u emisiji na televiziji ESPN.

Ako pogledate poslednje dve utakmice Jokića, jedini koji je uspeo da ima takve brojeve je VIlt Čemberlen„, dodala je ona.

Dankan je potom pričala o tom „umoru glasača“ od jednog košarkaša.

„Mislim da NBA liga ne voli da svake godine daje istom košarkašku MVP-a, ali… Jokić ima najbolji +/- u celoj ligi, što je tačno onaj podatak koji nam govori koliko je neko važan za ekipu. Denver pobeđuju bukvalno samo zbog Jokića. Tako da, ako vam Jokić nije na vrhu liste za MVP-a, ne znam ko će da bude, ali sa druge strane, mislim da Jokića stiže ono što smo imali sa Lebronom. Da, svake godine može da bude MVP, ali sada nam treba neko drugi“, zaključila je ona.

Nikola Jokić ove sezone prosečno beleži 24,9 poena, 10,9 skokova i 9,3 asistencije, uz 1,5 ukradenih lopti po meču i neverovatnih 62 odsto iz igre.

 

 

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button