Zlatni puž 2021: Prijem za učesnike festivala u Vranju

Za učesnike 7. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma „Zlatni puž 2021“, u Vranju je priređen prijem. Goste festivala primili su predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i gradska većnica Izabela Savić.

„Vranjski ŠAF postoji više od 30 godina i kroz školu animacije prošao je ogroman broj dece. Tajna tako dugog trajanja Škole animiranog filma je što su zaposleni entuzijasti kao i prvog dana kada su počeli da rade, a nesumnjivo i veliki talenti. Naša lokalna samouprava se trudi da uvek podrži rad ŠAF-a i omogući što bolje uslove za rad. Važno nam je da vidimo kakve to filmove stvaraju polaznici ŠAF-a, jer svaki film nosi određenu poruku i pokazuje kako deca razmišljaju, kako vide stvarni svet oko sebe i da li razvijaju prave vrednosti“, naglasio je Tričković, a prenosi zvanični sajt grada.

Zlatni puž, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Gradska većnica Izabela Savić podsetila je da je Vranje grad Bore Stankovića, Oca Justiina Popovića, grad meraka i sevdaha, ali i pesme i igre.

„Vranjanci su ponosni na svoju istoriju, ali i ambiciozni kada je budućnost u pitanju. A budućnost je ovaj festival, uz Školu animiranog filma, koja je brend grada i njegov odličan prezenter, jer je odavno prevazišla lokalne okvire“, istakla je većnica.

Zlatni puž, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Direktorka JU ŠAF Vranje, Jasmina Stojanović, zahvalila se na toploj i srdačnoj dobrodošlici kao i podršci koju grad svih ovih godina pruža. Direktorka JU ŠAF Vranje zahvalila se i gostima koji su uprkos okolnostima koje su nas zadesile usled pandemije, ipak došli na festival.

Sedmi Svetski festival dečjeg animiranog filma – „Zlatni puž 2021“ počeo je u ponedeljak i trajaće do 17. septembra. Za festival su prijavljena 1.723 filma iz 101 države sveta.

Zlatni puž, Vranje
foto: Kurir/T.S.

Izvor: Kurir.rs/T.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button