Premijera predstave ,,Heroj nacije” Ivana Lalića u režiji Spasoja Ž. Milovanović najavljena je za 13.maj (VIDEO)

Premijera predstave ,,Heroj nacije” Ivana Lalića u režiji Spasoja Ž. Milovanović najavljena je za 13.maj. Autorski tim i glumački ansambl je ovaj komad posvetio nedavno preminulom glumcu Dragoslavu Saviću Safi koji je trebalo da tumači naslovnu ulogu.

foto: naissus.info

Dramska matrica komada Heroj nacije koji se sve vreme poigrava tankom linijom između života i smrti, realnosti i one verzije života koja nam se servira u medijima, kao da je uključila i iznenadnu smrt sjajnog niškog glumca Dragoslava Savića Safe, koji je, pripremajući naslovnu ulogu Budimira Životića, preminuo tokom proba komada za izvođenje na sceni Narodnog pozorišta Niš,ističe autor komada Ivan Lalić.

Reditelj Spasoje Ž.Milovanović napominje da je komad iako pisan pre skoro 15 godina danas itekako aktuelan.

U komad je kada je već bio skoro postavljen u naslovnoj ulozi Budimira Životića uskočio Dragan Boža Marjanović.

U predstavi igraju i Snežana Petrović ,Dragiša Veljković (Pogrebnik ), kao i gostujući glumci Uroš Milojević (Ljupče) i Jovana Golubović.

Autorski tim i glumački ansambl je ovaj komad posvetio nedavno preminulom glumcu Dragoslavu Saviću Safi koji je trebalo da tumači naslovnu ulogu.

Autor muzike je Katarina Šandorov,a kostimograf I scenograf je Milica Bajić Đurov. Predstava Heroj nacije će imati svoja reprizna izvođenja 14. i 16. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button