Grad Niš će ove godine podržati 28 projekata iz oblasti kulture

Grad Niš će ove godine podržati 28 projekata iz oblasti kulture,kao i projekata umetničkih,odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za šta je iz gradskog budžeta predviđeno nešto više od 4 miliona dinara.Ove godine je na konkurs pristiglo 90 projekata.

Rešenjem o sufinansiranju projekata u kulturi,kao i projekata umetničkih,odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi grada Niša za ovu godinu predviđena je podrška projektima iz oblasti književnosti,muzike,likovne,primenjene i vizuelne umetnosti,pozorišne umetnosti,umetničke igre,filmske umetnosti,digitalnog stvaralaštva,kao i iz oblasti proučavanja,zaštitei očuvanja kulturnog nasleđa.

Na konkurs je ove godine pristiglo 90 projekata,a podržano je 28 projekata.Iz gradskog budžeta za sufinansiranje ovih projekata izdvojeno je 4 miliona 185 hiljada dinara.

Komisija za izbor projekata u kulturi između ostalih ove godine je odlučila da podrži projekat posvećen 40-godišnjici rada grupe Kerber,održavanju Džedajkona,a podržani su i projekti Kola srpskih sestara,Saveza izviđača grada Niša,Udruženju stravalaca Niša „Car Konstantin“,kao i Društvu književnika i književnih prevodilaca.

Podržani su i projekti Udruženja Fabrika umetnika za Pozitivni festival,Saveza niških glumaca za projekat O2 –Kiseonik,kao i Udruženja Mladi kreativci-Rastemo,Dečiji fest Niš.Mladi ambasadori su ove godine podržani za projekat Letnjeg bioskopa za sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button