Drama Srpskog narodnog pozorišta započela je rad na novoj predstavi “Deobe”

Premijera u Nišu 11. Marta za dan pozorišta

Drama Srpskog narodnog pozorišta započela je rad na novoj predstavi “Deobe”, Dobrice Ćosića, koja se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Niša i Prištine. Komad režira Jug Radivojević, dramatizaciju je uradio Spasoje Ž.Milovanović,a niška premijera najavljena je za 11.mart-dan pozorišta.

Roman Dobrice Ćosića „Deobe”, za koji se smatra da obeležava čitavu jednu epohu i za koji je 1961. pisac dobio drugu NIN-ovu nagradu, kako podsećaju u Srpskom narodnom pozorištu režira Jug Radivojević, prema dramatizaciji Spasoja Ž. Milovanovića.

Prva proba bila je 1. februara u SNP-u. Premijerno izvođenje u Gračanici planirano je za 9. mart, potom sledi premijera u Nišu 11. Marta za dan pozorišta, i novosadska premijera 16. marta.

Iz niškog ansambla u predstavi igraju Miloš Cvetković i Dejan Cicmilović.Ostale uloge tumače Nebojša Savić (Uroš Babović, seoski gazda), Sonja Damjanović (Vida, njegova žena), Miloš Cvetković (Miloš, njihov sin), Nebojša Đorđević (Vita, njihov sluga), Milan Kovačević (Adam Katić, seoski gazda), Grigorije Jakišić (Dušan Katić, student, njegov sin), Igor Damjanović (Ljubiša Dačić, njihov sluga), Strahinja Bojović (Doktor, građanski političar), Dejan Cicmilović (Kosta Cvetić, major), Valentin Vencel (Nemački oficir) i Bojana Milanović (Mlada).

Dramaturg je Božidar Knežević, scenograf je Jug Radivojević, kostimograf je Tatjana Radišić, a kompozitor je Aleksandar Srebrić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button